Dito W250NB - Proskating webshop
Dito W250NB
Afbeelding van Dito W250NB
Afbeelding van Dito W250NB

Dito W250NB

Extra grote en brede (250x100x9mm) dubbelzijdig gediamanteerde slijp/wetsteen.

€ 178,95


  • Levertijd: Direct leverbaar
  • Altijd professioneel advies
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor en door schaatsers

Omschrijving

Leverbaar in combinatie groften: C/X F/C E/F en E/C. Op de afbeelding ziet u het verschil tussen de W8 en W250!

Welke korrelgrofte moet ik kiezen?
Welke korrelgrofte u kiest hangt af van hoe vaak u slijpt, hoe bot u uw gereedschap laat worden voordat u gaat slijpen en hoe scherp is scherp genoeg voor u. Lees de korrelgrofte informatie en kies. Advies: vaklieden slijpen vaak van grof naar fijn. In dat geval heeft u ook de mogelijkheid te kiezen voor een dubbelzijdige diamantsteen.

Extra grof – Aanbevolen voor agressief slijpen of ontbramen van beschadigde gereedschappen. Ook te gebruiken voor de eerste stap om de achterzijde van bijvoorbeeld steek en profielbeitels te vlakken. Kleurcode X = extra grof (60 micron) zwart.

Grof – Slijpt snel bot gereedschap. Wanneer u tijdens het werk snel wilt ontbramen of slijpen, kies dan voor deze korrelgrofte. Ideaal voor HM bovenfrezen. Kleurcode C = grof (45 micron)blauw.

Fijn – Herstelt elke fijne snede of gereedschap dat een beetje bot is. Deze fijne korrel is medium fijn en universeel te gebruiken. Houtbewerkers prefereren deze korrelgrofte als juiste voor het slijpen en wetten van schaaf-, steek- en profielbeitels en HM bovenfrezen. Na het gebruik van deze korrelgrofte kan met de extra fijne korrelgrofte desgewenst zeer fijn nageslepen worden en zelfs met polijstpasta nabewerkt worden. Kleurcode F = extra fijn (25 micron)rood.

Extra fijn – Met deze korrelgrofte kunnen gereedschappen zeer fijn nagewet worden tot zelfs scheermeskwaliteit, zoals de vouw van de beitel en de snede van messen. Als u een beginnend slijper bent of uw mes hoeft niet vlijmscherp te zijn, dan kiest u niet voor deze korrel, maar voor de fijne korrelgrofte. Als u niet snel tevreden bent over de scherpte van uw gereedschap dan is deze korrelgrofte na het gebruik van de fijne korrel de juiste keuze voor u! Kleurcode E = extra fijn (9 micron) groen.Tip: u kunt ook kiezen voor een combinatie van bovengenoemde korrelgroften: zie onze dubbelzijdige diamant slijp/wetstenen in de shop.

korrelgroft.jpg

Specificaties

Artikelnummer
-
EAN nummer
-