Mischa Top tipt over voeding op ProSkating

Mischa Top tipt over voeding op ProSkating

Een gezond lijf sport beter
13 September 2017

“Een fit lijf en gezond eten, onlosmakelijk met elkaar verbonden niet waar? Toch weet niet elke ‘al dan niet fanatieke’ sporter zich in weg te vinden in de enorme poel van de meningen van voedingsgoeroes. En ziehier, nog zo’n voedingsgoeroe. Maar in samenspel met achtergrondinformatie, cijfers en heel veel eigen ervaring meen ik toch een gedegen advies te kunnen geven.”

Ervaring met duursporten en pure voeding

“Sport heeft altijd centraal gestaan in mijn leven. Op tweejarige leeftijd begon het met zwemles en gymnastiek. Het ideaal om de motoriek van een kind te ontwikkelen. Vanaf zesjarige leeftijd tot de dag van vandaag begeef ik mij in een breed pallet van sporten: langebaanschaatsen, short-track, marathonschaatsen, ijshockey, inlineskaten, wielrennen en sinds dit jaar de wintertriatlon. Deze duursporten hebben mij gevormd. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in voeding en wat voeding met je lichaam doet. Wat kun je bereiken met de juiste balans van goede voeding en training en wat kan mijn lichaam aan? Sport en voeding gaan voor mij hand in hand. Met goede voeding, bedoel ik pure voeding; huisgemaakt, gevarieerd, eerlijk en smaakvol.”

Mischa Top Blogger ProSkatingVan profsporter naar sportvoedingblogger

Als fanatieke sporter (onder andere wielrenster NWVG) besloot ik mijn ideeën op te schrijven. Sinds dit jaar publiceer ik blogs onder de naam SportPowerFood op mijn eigen website. Hierin geef ik tips over soorten voeding, plaats ik gezonde recepten en breng ik oeroude maar waardevolle weetjes onder de aandacht.

Mischa op ProSkating

Mischa Top is ex-marathonschaatsster, ex-skeeleraarster en ex-shorttrackster en beproeft regelmatig haar kunnen als wielrenster. In de winter geeft ze schaatslessen in Sportcentrum Kardinge en in de zomer advies op het gebied van running- en trailrun schoenen bij Runnersworld.

Sinds september 2017 plaatst Mischa iedere twee weken een blog over sportvoeding op ProSkating.

Volg je me al op instragram?