Het marathonpeloton moet zich nog één keer volledig opladen dit schaatsseizoen. In Zweden worden donderdag en zaterdag de laatste natuurijsmarathonwedstrijden van dit schaatsseizoen verreden.
 
De winter lijkt nu wel achter de rug. De dooi is ingevallen en in Friesland staan de gemalen weer open. Het peloton krijgt echter geen rust, want donderdag staat al weer de volgende wedstrijd op de kalender. De dames rijden dan de derde Grand Prix wedstrijd van het seizoen. De heren komen dan in actie in een wedstrijd over zestig kilometer, voor de heren telt deze wedstrijd niet mee voor de natuurijs Grand Prix.
Op zaterdag staat de grote finale van de Natuurijs Grand Prix op de kalender in Zweden. De dames rijden een wedstrijd over honderd kilometer. De heren sluiten af met een wedstrijd over honderd vijftig kilometer. Na twee zeges in de eerste twee Grand prix wedstrijden gaat Carla Zielman aan de leiding bij de dames. Met nog twee wedstrijden te gaan staat ze er goed voor, al ligt de concurrentie op de loer. Vooral de nummer twee Mariska Huisman heeft nog zicht op de eindoverwinning. Huisman staat slechts tien punten achter op de leidster. Elma de Vries staat derde op al tweeëntwintig punten. Bij de heren gaat Jouke Hoogeveen aan de leiding. De rijder uit de ploeg van DHW/Power-play staat tien punten voor op Rob Hadders, de winnaar van de eerste Grand Prix wedstrijd. Jens Zwitser, die zegevierde in de Alternatieve Elfstedentocht, staat derde.