Carla Zielman heeft haar derde Grand Prix wedstrijd op rij op haar naam geschreven. Na de Aart Koopmans Memorial en de Alternatieve Elfstedentocht won ze vandaag ook de eerste wedstrijd op Zweeds natuurijs in Falun.
Aan de start in het Zweede Falun stonden 25 dames aan de start, niet een erg groot peloton dus, wat de wedstrijd niet gemakkelijker maakte. De definitieve kopgroep, met daarin vier schaatssters, ontstond dan ook al erg vroeg in de wedstrijd. “We leken wel gek”, sprak Zielman na afloop. De kopgroep reed meer dan zestig kilometer voor het peloton uit en had op de finish tweeënhalve minuut voorsprong op de rest van het veld. Reitsma en Last-Kijk in de Vegte, beide MK Basics, kozen in die kilometers veelvuldig de aanval, maar wisten winnares Zielman en de nummer twee Huisman niet kwijt te raken. In de sprint bleek Zielman uiteindelijk de snelste, voor Huisman en Reitsma.
In het klassement gaat Zielman uiteraard aan de leiding, maar het verschil met nummer twee Huisman is niet heel groot. Huisman werd na Zielman drie keer tweede. Elma de Vries staat derde in het klassement.
 
Uitslag