Hong Zhang heeft verrassend de duizend meter gewonnen tijdens het Essent ISU WK Sprint in Nagano. Margot Boer werd na een tweede plaats op de vijfhonderd meter ook tweede op de duizend meter. Ook in het klassement staat Boer tweede.

Hong Zhang reed in de laatste rit een tijd van 1.15,17 en verbeterde daarmee de tot dan toe snelste tijd van Margot Boer. Boer reed een tijd van 1.15,31 en bleef daarmee Yu en Richardson voor. In het klassement blijft Yu aan de leiding voor Boer en Zhang. Heather Richardson vinden we terug op plaats vier. De verschillen zijn nog klein. Op de vijfhonderd meter van morgen moet Boer 0,18 seconden goedmaken op Yu. Derde staat Zhang met een achterstand van 0,22 seconden. Ook regerend kampioene Heather Richardson doet nog volop mee, al laat ze niet haar beste niveau zien. Richardson moet op de vijfhonderd meter 0,50 goedmaken op leidster Yu.

Anice Das en Thijsje Oenema reden goede duizend meters. Das noteerde een tijd van 1.17,43. Oenema was nog behoorlijk wat sneller in een tijd van 1.16,45 en deed na een matige vijfhonderd meter goede zaken in het klassement. Oenema staat nu zesde in het klassement nipt voor Van Riessen. Van Riessen reed een matige duizend meter in 1.16,98.

Uitslag