Na een zeer sterke tweede dag heeft Yvonne Nauta Kraantje Lek 2013 op haar naam geschreven. Nauta won vandaag zowel de duizend meter als de drie kilometer.

Yvonne Nauta verkeerd in de vorm van haar leven. Dat bleek al tijdens het NK Afstanden in Heerenveen en de eerste World Cup wedstrijden en nu ook in Alkmaar. Tijdens de eerste afstand, de vijfhonderd meter, kende ze nog wat op opstartproblemen, maar de overige drie afstanden wist ze te winnen. Op de duizend meter kwam Nauta tot een tijd van 1.20,61. Ze was daarmee net wat sneller dan Annouk van der Weijden. Van der Weijden kwam tot een tijd van 1.20,97. Derde werd Irene Schouten in 1.21,31.

Op de drie kilometer bleek Nauta een klasse apart. In een tijd van 4.14,45 reed ze zelfs een nieuw baanrecord. Tweede op de drie kilometer werd Annouk van der Weijden. Van de Weijden liet 4.22,71 noteren en was daarmee flink langzamer dan Nauta. Met haar tweede plaats werd Van der Weijden ook tweede in het klassement. Derde in het klassement werd Melissa Wijfje. Wijfje reed een erg stabiel toernooi met een tweede, derde en twee vierde plaatsen. Een knappe prestatie, want Wijfje is pas eerste jaar A-junior.

Uitslagen en klassement