Jing Yu lijkt op weg naar haar tweede wereldtitel Sprint. In een tijd van 37,72 won Yu ook de tweede omloop op de vijfhonderd meter in Nagano. Margot Boer werd wederom tweede en kijkt tegen een grote achterstand aan op de duizend meter.

In de laatste rit bleek de Chinese Yu wederom de enige schaatsster die in staat was een tijd onder de 38 seconden te realiseren. Met haar tijd van 37,72 sloeg Yu een groot gat met de nummer twee Boer (38,15). Op de duizend meter heeft Boer een achterstand van 1,22 seconden op Yu. Hong Zhang staat derde op 1,58. De Amerikaanse regerend kampioene Richardson wist wederom niet te imponeren. In een tijd van 38,19 was ze langzamer dan gisteren.

Thijsje Oenema realiseerde een tijd van 38,59 en finishte als zesde. In het klassement staat Oenema nu ook zesde.

Laurine van Riessen was net als gisteren erg snel in de opening met 10,40. Haar volle ronde was echter niet fantastisch waardoor haar eindtijd van 38.68 sneller had gekund.  Van Riessen staat nu zevende in het tussenklassement. Anice Das wist niet te imponeren op haar tweede vijfhonderd meter en valt weg uit de top tien van het klassement. Das reed een eindtijd van 39,32 en werd verslagen door Christine Nesbitt.

Uitslag