Ireen Wüst heeft de eerste stap naar haar volgende wereldtitel gezet. In 38,86 was zij de enige dame onder de 39 seconden.

De Russin Yuliya Skokova noteerde een nieuw persoonlijk record van 39,00 en werd daarmee tweede. Haar landgenote Yekaterina Shikhova werd derde in 39,13.

Opvallend was het resultaat van de Poolse Katarzyna Bachleda-Curus. Zij reed naar een tijd van 39,55. Ook Irene Schouten reed een uitstekende tijd. In een nieuw persoonlijk record van 39,73 werd zij tiende. De Russische Olga Graf reed voor de eerste keer in haar leven onder de 40-seconden grens. In 39,84 noteerde de 30-jarige Graf de twaalfde tijd.

Diane Valkenburg en Yvonne Nauta vielen tegen. Valkenburg noteerde een tijd van 40,00 en werd daarmee vijftiende. Nauta werd negentiende in 41,09.

Later vandaag wordt de 3000 meter gereden. Irene Schouten komt als eerste Nederlandse in actie. Zij neemt het in rit zes op tegen de Japanse Shoko Fujimura. In rit acht nemen Yvonne Nauta en Diane Valkenburg het tegen elkaar op. Ireen Wüst sluit in rit elf af tegen de Poolse Luiza Zlotkowska.

Uitslag