Ireen Wüst heeft tijdens de Essent ISU World Cup in het Duitse Inzell de drie kilometer gewonnen. Wüst noteerde een behoorlijk goede tijd met 4.01,52. Martina Sablikova werd tweede, Yvonne Nauta derde.

In een tijd van 4.01,52 heeft Ireen Wüst haar derde World Cup zege op de drie kilometer behaald. De tweevoudig olympische kampioene op deze afstand reed een bijzondere race. De gretige rijdster uit de ploeg van TVM begon namelijk met een ronde van 29,7. Erg voortvarend wat haar in de laatste ronden ook behoorlijk opbrak. Toch wist ze de rondetijden nog redelijk laag te houden. De snelle start en de goede tijd waren te machtig voor Martina Sablikova. De Tsjechische kwam tot een tijd van 4.04,00 en had nooit zicht op de winnende tijd. Derde werd Yvonne Nauta in een tijd van 4.04,44. Voor Nauta was dat haar eerste podiumplaats tijdens een world cup wedstrijd over deze afstand.

Ook Jorien Voorhuis liet zich van haar beste kans zien. Voorhuis werd vijfde in een tijd van 4.06,34. In het World Cup klassement blijft Sablikova aan de leiding staan voor Claudie Pechstein en Ireen Wüst.

Uitslagen

 

Klassement