Ireen Wüst heeft de vijftienhonderd meter gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Berlijn. Wüst noteerde een tijd van 1.55,33. Net als op de drie kilometer was Jorien ter Mors in de B-groep sneller dan de winnares bij de dames in de A-groep.

Het uitstapje naar de zon na de World Cup wedstrijden in Salt Lake City en Calgary hebben Wüst duidelijk goed gedaan. In een tijd van 1.55,33 reed de TVM Rijdster een erg sterke race en liet alle concurrentes achter zich. De Poolse Katarzyna Bachleda-Curus verraste met de tweede plaats. Bachleda-Curus stond met een tijd van 1.55,93 lange tijd aan de leiding, maar in de laatste rit dook Wüst daar onder. Lotte van Beek reed zich met een tijd van 1.56,28 ook op het podium. Haar ploeggenote bij Corendon Marrit Leenstra werd in 1.56,45 vierde.

Naast de sterke zege van Wüst was Jorien ter Mors, net als gisteren, toch weer het meest opvallend. De Nederlandse reed in de B-groep naar een nieuw baanrecord van 1.54,88 en dat hield stand in de A-groep. Gisteren reed Ter Mors op de drie kilometer in de B-groep ook al sneller dan alle rijdsters in de A-groep.

Na twee zeges in vier wedstrijden gaat Wüst ook aan de leiding in het klassement. Brittany Bowe staat tweede en op de derde plaats staat Lotte van Beek

Uitslag Klassement