Als het aan Ireen Wüst ligt zal ze in januari gewoon starten op het EK allround. De TVM-rijdster benadrukt wel dat het dit seizoen vooral draait om de Spelen in Sotjsi.

Het EK allround wordt vanaf 11 januari verreden in het Noorse Hamar. Ireen Wüst verklaarde vandaag tegenover het ANP ‘gewoon’ te willen starten. Haar ploeggenoot Sven Kramer gaf eerder al aan het EK links te laten liggen omdat het niet in zijn voorbereiding past op Sotsji.

Voor regerend Europees kampioene Wüst geldt dat echter niet. “Het is natuurlijk wel een ander EK dan normaal, maar anders zou ik tussen het kwalificatietoernooi en de Spelen zes weken geen competitie hebben. Terwijl ik die prikkel juist nodig heb. Ik ben niet zo van de vrijblijvende wedstrijdjes”, aldus Wüst tegenover het ANP.

Ireen Wüst werd vorig jaar in Heerenveen voor de tweede keer in haar schaatscarrière Europees kampioen. Wüst liet Linda de Vries en Diane Valkenburg vorig jaar achter zich. In haar carrière werd Wüst drie keer wereldkampioen allround.

Wüst kan zich tijdens het OKT plaatsen voor de EK Allround.