Het verschil is niet zo groot als vorige week, maar Ireen Wüst wint toch weer de 1500 meter met groot machtsvertoon tijdens de Essent ISU World Cup. Bart Swings wint bij de mannen.

In een sterke tijd van 1.54,67 zette Ireen Wüst vandaag de schaatsmijl naar haar hand. Wüst bleef haar landgenote Lotte van Beek voor met bijna twee seconden. Van Beek reed een goede race en eindigde in een eindtijd van 1.56,91. Derde werd de Canadese Nesbitt. Marrit Leenstra greep de overwinning in het klassement, maar kwalificeert zich gek genoeg niet voor het WK. De laatste plaats gaat naar Diane Valkenburg.

Bij de mannen won Bart Swings verrassend de 1500 meter. Swings begon traag aan zijn race, maar kende weinig verval. Uiteindelijk bleek zijn eindtijd van 1.45,50 genoeg voor de eindzege. De Pool Brodka werd tweede in 1.45,96 en won het eindklassement. Bart Swinsg werd tweede in het klassement. Shani Davis werd in de daguitslag derde. Kjeld Nuis was op de vierde plaats de beste Nederlander en kwalificeert zich zodoende voor het WK op deze afstand. Eerder had Mark Tuitert zich al weten te plaatsen. Koen Verweij voegt zich bij de twee mannen voor het WK.