Ireen Wüst is op de derde dag van het WK Afstanden in Sotsji tweemaal tweede geworden. Op de duizend meter bleek de Russische Fatkulina net iets beter. Sablikova haalde uit op de vijf kilometer.

Na twee gouden medailles behaalde Ireen Wüst vandaag tweemaal zilver. Vooral op de duizend meter zat Wüst dicht bij het goud. De Russische Olga Fatkulina won verrassend in een tijd van 1.15,44. Wüst was met 1.15,71 net wat langzamer. Derde werd de Amerikaanse Brittany Bowe. Marrit Leenstra en Laurine van Riessen konden met een achtste en elfde plaats niet imponeren.

Op de vijf kilometer bleek Martina Sablikova een klasse apart. De Tsjechische finishte in een eindtijd van 6.54,31 en declasseerde de concurrentie. Op een eilandje tussen Sablikova en de rest van het veld werden Wüst en Pechstein tweede en derde. Wüst reed naar 7.02,96 en pakte haar tweede zilver van de dag. Claudia Pechstein moest bijna tien seconden toegeven op Sablikova met een tijd van 7.04,07. Linda de Vries was de beste van de rest en werd vierde, Met een tijd van 7.09, 33 moest de Vries meer dan vijftien seconden toegeven op Sablikova.