Ireen Wüst heeft op indrukwekkende wijze de Europese titel allround weten te veroveren. Wüst won de eerste drie afstanden en werd derde op de vijf kilometer. Yvonne Nauta finisht knap als tweede in het klassement.

Voor de derde keer in haar schaatscarrière is Ireen Wüst Europees kampioene allround geworden. Het toernooi was eigenlijk al na de vijfhonderd meter beslist. Wüst haalde uit op deze afstand. Vervolgens won Wüst ook nog de drie kilometer en vijftienhonderd meter. Op de afsluitende vijf kilometer werd Wüst derde, maar op deze afstand hoefde ze niet het achterste van haar tong te laten zien.

De afsluitende vijf kilometer werd gewonnen door Martina Sáblíková. De Tsjechische reed een tijd van 6.58,13 en bleef daarmee Yvonne Nauta en Ireen Wüst voor. Sáblíková werd in het klassement derde.

Diane Valkenburg reed een behoorlijke vijf kilometer. De Nederlandse deelde haar race goed in en finishte uiteindelijk in 7.09,41. Valkenburg eindigde uiteindelijk op de vierde plaats in het klassement.

Marije Joling zakte op de tweede dag van het EK allround van de derde naar de achtste plaats in het klassement. Joling reed een matige vijftienhonderd meter en haar 7.17,43 op de vijf kilometer was minder goed dan een in vorm verkerende Joling kan.

Uitslagen