Na eerder vandaag de vijfhonderd meter heeft Ireen Wüst ook de drie kilometer gewonnen tijdens de Europese kampioenschappen allround in Hamar. Nauta werd knap tweede op de drie kilometer.

Er staat geen maat op Ireen Wüst. De rijdster uit de ploeg van TVM won de drie kilometer in een tijd van 4.02,02 en bleef daarmee haar landgenote Nauta voor. Nauta, die eerder deze week geen aanwijsplek kreeg voor de Olympische drie kilometer, werd tweede in 4.02,63. Martina  Sábliková werd derde in een tijd van 4.04,22 en bleef Marije Joling nipt voor. Joling finishte in een tijd van 4.04,24. Claudia Pechstein werd toch wel tegenvallend vijfde in een tijd van 4.06,53. Valkenburg was nipt langzamer in 4.06,82.

In het klassement gaat Ireen Wüst ruimschoots aan de leiding. De Nederlandse gaat Skokova en Joling ruim voor in het klassement. Marije Joling staat knap op de derde plaats en mag na haar sterke drie kilometer zeker om hoog kijken. Diane Valkenburg staat op de vijfde plaatse en Yvonne Nauta vinden we terug op plaats zeven

Uitslagen