Ireen Wüst heeft in een nieuw baanrecord de vijftienhonderd meter gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Inzell. Wüst versloeg haar landgenote Van Beek die in de rit voor de winnende Wüst ook al een baanrecord had gereden.

Het nieuwe baanrecord in Inzell op naam van Ireen Wüst staat op 1.54,03. Een dik baanrecord ook, want n de voorlaatste rit had Lotte van Beek het baanrecord ook al verbeterd met 1.54,70. De Amerikaanse Brittany Bowe werd derde in 1.55,06.

Na een zeer druk programma de afgelopen weken lijkt Ireen Wüst nog steeds in bijzonder goede vorm. Dat liet ze niet alleen zien door de vijftienhonderd meter te winnen, maar zeker ook door een nieuw baanrecord te rijden. Ook Lotte van Beek is zo aan het einde van het seizoen nog in prima doen.

Jorien Voorhuis lijkt de stijgende lijn die ze vorige week inzette bij het NK allround door te kunnen trekken. In 1.56,74 werd ze zevende. Marrit Leenstra reed een minder goede rit voor haar doen en werd negende in 1.56,79. Eerder vandaag had Diane Valkenburg de B-groep gewonnen.

Met nog een wedstrijd te gaan gaat Wüst ook aan de leiding in het klassement voor Bowe en Van Beek. Wüst heeft 66 punten voorsprong op de Amerikaanse.

Uitslag