Hoewel er nog enkele belangrijke schaatswedstrijden te rijden zijn denkt menig skeeleraar al weer aan de eerste wedstrijden op wielen. De World Inline cup zou moeten gelden als de beste en sterkst bezette competitie ter wereld, maar zelfs nu, op 7 maart, is er nog maar weinig duidelijkheid over het programma dit seizoen.

Met de eerste echte lentedagen in het verschiet en de daarbij behorende hoge temperaturen komt de start van de skeelercompetities snel dichterbij. In Nederland starten de meeste competities in april, maar in andere landen zullen de eerste wedstrijden al deze maand worden verreden. Hoe dat zit met de World Inline Cup, die in het verleden elke wedstrijd honderden wedstrijdrijders mocht verwelkomen en vele duizenden toerrijders, is nog een vraagteken.

Hoop

Vooralsnog staat alleen de wedstrijd in het Tsjechische Ostrava op de kalender op 21 juni. Natuurlijk zullen meer wedstrijden volgen, maar hoeveel is nog onduidelijk. Vorig jaar stonden er slechts vijf wedstrijden op de kalender. In 2010 waren dat er nog achttien.

Toch blijft IGUANA, de organisatie van de German Inline Cup en de World Inline Cup, hoopvol over dit seizoen en de toekomst. Deze week was Coni Altherr, oprichter van de World Inline Cup, aanwezig om mee te denken over de toekomst van het internationale skeeleren. Altherr was mede verantwoordelijk van de grote successen die de World Inline Cup beleefde zo’n tien jaar geleden. Vooral de wedstrijden in Zwitserland waren  enorm grote evenementen met vele tienduizenden toeschouwers.

De verwachting is dat de komende weken de kalender meer vorm zal krijgen.