De Duitse sprintster Jenny Wolf stopt na dit weekend definitief met schaatsen. De 35-jarige Duitse vindt het genoeg geweest.

Wolf won in haar lange schaatsloopbaan maar liefst 49 wereldbekers over de vijfhonderd meter. Ze zou graag dit weekend de 50e zege pakken, maar dat zal niet eenvoudig worden. Onmogelijk is het ook zeker niet, want Wolf staat nog regelmatig op het podium.  Waar Wolf in het verleden vaak wedstrijd na wedstrijd won, wint ze nu nog zelden.

Wolf won in haar schaatsloopbaan eenmaal een medaille tijdens de Olympische Spelen. In Vancouver ging ze als grote favoriet van start op de vijfhonderd meter maar moest ze het afleggen tegen de snelle Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee. Wolf won zilver. In 2007, 2008, 2009 en 2011 werd Wolf wereldkampioen op de vijfhonderd meter. In 2008, misschien wel haar beste jaar, werd Wolf ook wereldkampioen sprint.

Het wereldrecord was ook lang in handen van Wolf. Wolf leek lange tijd de eerste vrouw te worden die onder de 37 seconden grens zou duiken. Maar met 37,04, 37,02 en 37,00 slaagde ze daar niet als eerste vrouw in.