Vanaf morgen worden er in Almere trials gehouden voor het WK skeeleren in Italië. Er worden twee sprintafstanden afgewerkt en twee lange afstanden.

Voor het WK baan in Italië zijn inmiddels zes rijders geplaatst op grond van hun prestaties tijdens het EK in Hongarije. Dat zijn Crispijn Ariëns, Mark Horsten en Michel Mulder plus de dames Bianca Roosenboom, Irene Schouten, en Manon Kamminga. Deze rijders zullen sowieso ook de marathon mogen rijden. Nederlands kampioen op de marathon Koen Verweij zal daarbij gevoegd worden. De overige plaatsen voor de baan, maximaal zes, zullen worden aangewezen.

Voor de weg worden in Almere trials gereden de komende twee dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen bovengenoemde rijders zich daar voor plaatsen. Andere kanshebbers voor het wegtoernooi lijken o.a. Gary Hekman, Niels Mesu en vooral ook Koen Verweij. Koen Verweij heeft zijn zinnen gezet op het WK en zal in Almere moeten bewijzen dat hij daar thuis hoort. Bij de vrouwen zal Elma de Vries een betere vorm moeten laten zien dan op het EK en ook Mariska Huisman lijkt een kanshebster voor een plaatsje binnen de ploeg.

Voor Ruurd Dijkstra is het seizoen voorbij. De baanspecialist kampt met de ziekte van pfeiffer en moet verplicht rust houden. Dijkstra: “Ik baal enorm maar kan niks anders dan rusten. Het begon op te spelen na het NK tijdens het trainingskamp in Italië. Ik was steeds erg moe en mijn klieren raakten opgezet.”
De wedstrijden beginnen beide dagen vanaf 12:00