Er lijkt vanaf morgen een einde te komen aan de zeer zachte winter van de laatste maand. In de nachten gaat het kwik onder 0 en vanaf het weekend ook overdag.

Schaatsliefhebbers kijken inmiddels dagelijks en veelal vaker op de bekende weerwebsites. Wat zeggen de grafieken en wanneer kan er geschaatst worden? De precieze dag is natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar dat er geschaatst kan worden lijkt niet langer de vraag. Vanaf zaterdagnacht gaan de temperaturen naar de -5 graden of zelfs kouder en zullen de temperaturen overdag, op de meeste plaatsen, niet meer boven de 0 graden komen. Na het weekend kan er dus, zeker op ondiepe plassen, geschaatst worden. Vanaf donderdag of vrijdag lijken de temperaturen overdag weer boven de 0 graden uit te komen.
 
Race om eerste marathon
Met de aankomende vorst zal de strijdt om de eerste marathonwedstrijd op natuurijs ook weer losbarsten. Wordt het weer Noordlaren? Of gaat Haaksbergen er dit jaar met de eer vandoor. Een reële kans op de eerste marathon lijkt begin volgende week aanwezig.