Met de zachte temperaturen van de laatste weken is het bijna niet te geloven, maar de temperaturen gaan na het weekend zaken met in de nachten kans op lichte tot matige vorst. Een horrorwinter, zoals die ons voorspeld is, lijkt echter nog ver weg.

Dit schaatsjaar is de temperatuur nog nauwelijks onder het vriespunt geweest. De laatste dagen werden zelf recordtemperaturen gemeten. Het weerbeeld gaat na het weekend echter omslaan en de kans op nachtvorst en winterse neerslag neemt toe.

Maar zoals altijd met het weer zijn de voorspellingen nog uiterst onzeker. Het KNMI spreekt van een vrij grote kans (60%) op winter weertype met in de nachten lichte, mogelijk matige, vorst en overdag temperaturen van rond het vriespunt. Ook andere weerstations voorspellen winters weer vanaf volgende  week.

Schaatsers moeten echter vooral nog veel geduld hebben. Voor tochten op natuurijs of wedstrijden is nog lang geen sprake. Met matige vorst en temperaturen overdag rond het vriespunt, zoals het KNMI verwacht, kan er wellicht wel in de loop van volgende week of de week daarop geschaatst worden op ondergelopen weilanden en ondiepe sloten.

Natuurijs