Melissa Wijfje en Patrick Roest zijn in Tilburg Nederlands kampioen allround geworden bij de A junioren.

Bij de dames sloeg de sterke Melissa Wijfje haar slag op de twee lange afstanden dit toernooi. Gisteren reed Wijfje al ruim de snelste tijd op de vijftienhonderd meter en dat deed ze vandaag ook op de drie kilometer. Wijfje reed in 4.22,57 zelfs een nieuw baanrecord. In het klassement eindigde Sanneke de Neeling als tweede in het klassement. De Neeling won de vijfhonderd- en duidend meter. Jade van der Molen werd in het klassement derde.

Bij de heren reed Patrick Roest naar de Nederlandse titel. Roest was net als Wijfje de beste op de twee lange afstanden. Door zijn winst op de afsluitende vijf kilometer kwam de leidende positie van Roest niet meer in gevaar. Roest noteerde een tijd van 6.48,79. In het klassement finishte Willem Hoolwerf als tweede. Ook Hoolwerf sloeg zijn slag op de twee lange afstanden met tweemaal een tweede plaats. Thijs Roozen finishte als derde.

Markus en Bosker aan de leiding aan de leiding bij Junioren B

Marcel Bosker gaat bij de junioren B aan de leiding na de eerste dag van het NK Allround. Bosker dankt zijn leidende positie aan een bijzonder sterke vijftienhonderd meter. Bosker reed een nieuw baanrecord met 1.54,43 en sloeg op die afstand een groot gat met de concurrentie. Tom Kant staat op de tweede plaats na twee afstanden. Pieter van Velde staat derde.

Bij de dames staat Femke Markus aan de leiding na twee afstanden. Net als Bosker dankt Markus haar leidend positie aan een sterke vijftienhonderd meter. Markus reed in 2.06,30 ook een nieuw baanrecord. Suzanne Schulting staat in het klassement als tweede gevolgd door Isabelle van Elst.

Uitslagen & klassementen