Skeeleraars uit 24 verschillende landen komen aankomend weekend bijeen in het kader van de vijfde Europa Cup wedstrijd van het seizoen in Heerde. Onder andere skeeleraars uit Amerika, Colombia en Argentinië komen aan het vertrek, maar ook de gehele Nederlandse top op de piste in alle categorieën.

Voor de negende maal organiseert de skeelerclub in Heerde de Holland Cup. Dit jaar komen er bijna 400 deelnemers aan de start uit 24 landen. Voor het eerst staat er een rijder uit Guatamala op de startlijst en ook Finland is dit jaar present. Argentinië komt dit jaar met de nationale selectie naar Heerde en andere Zuid-Amerikaanse landen zoals Colombia en Chili zijn goed vertegenwoordigd.

Zaterdag 6 mei zal rond 9.00 uur de eerste start plaats vinden voor de 300 meter tijdrit, later die dag zullen de voorronden voor de 500 meter volgen en de wedstrijden op de puntenkoers, Op zondag staat het vervolg van de 500 meters op de agenda en de dag wordt afgesloten met de afvalkoersen. De finales zullen op zaterdag vanaf 17.00 uur worden verreden en op zondag vanaf 14.00 uur.

Aan het vertrek enkele aansprekende namen uit het buitenland, zoals Bart Swings, Peter Michael en Francesca Lollobrigida. Swings won de laatste twee Europe Cup wedstrijden in Geisingen en Gross-Gerau. Aan het vertrek ook enkele Nederlandse toprijders met de gebroeders Mulder en Bianca Roosenboom. En wat kan Luc ter Haar in het internationale skeelergeweld?

De Nederlandse jeugd heeft tijdens de voorbije twee Europa Cup wedstrijden laten zien goed mee te kunnen met de buitenlandse toprijders. Zo mag het nodige verwacht worden van sprintster Elisa Dul bij de junioren A en zal Jordy van Workum er op gebrand zijn het toernooi bij de junioren B op zijn naam te schrijven.

De finales in Heerde zijn Live te volgen via de Livestream, maar het meest spectaculaire is het natuurlijk langs de baan.

Programma Heerde