Met opnieuw een wereldrecord op de 500 meter is Sang Hwa-Lee nu al bezig aan een fantastisch seizoen en is ze de grote favoriete voor Sochi. Met 36,36 declasseerde ze de rest van het veld.

Lee begon haar race met een opening van 10,09. Een tijd waar veel mannelijke sprinters jaloers op zouden zijn. Na twee sterke bochten waar de Zuid-Koreaanse probleemloos doorheen kwam bleef de klok uiteindelijk staan op 36,36. Waar de hele schaatswereld vorig jaar in rep en roer was toen er door Yu voor het eerst onder de 37 seconden reed lijkt Lee binnen afzienbare tijd misschien wel een tijd te kunnen realiseren van onder de 36 seconden.

Op plaats twee eindigde de sterke Heather Richardson. De Amerikaanse klokte een eindtijd van 36,90. Derde werd de Russische Olga Fatkulina en zorgde daarmee voor het eerste Russische succes dit weekend. Fatkulina reed naar een tijd van 37,13.

De Nederlanders reden behoorlijk, maar niet bijzonder. Boer realiseerde de beste tijd met 37,32 en werd zesde. Bijna een seconde achter winnares Lee.