Frank Vreugdenhill en Fransesca Lollobrigida hebben de KPN Marathon Cup in Groningen op hun naam geschreven. Voor beide marathonschaatsers de tweede zege van het seizoen.
 
De zege was Vreugdenhill was uit het boekje. In de finale ontsnapte de sterke schaatser uit het peloton en nam Frederik Nauta met zich mee. Het duo nam snel een grote voorsprong en de ploeg van Telstar met o.a. Rob Hadders liet zich dan ook meteen zakken. Een goede actie want al snel werd duidelijk dat het tweetal kon gaan sprinten voor de zege. In de sprint was Vreugdenhill uiteindelijk de baas. Vreugdenhill won dit seizoen al eerder de wedstrijd in Utrecht.
 
De sprint om de derde plaats werd een prooi voor Gary Hekman. In het klassement gaat Crispijn Ariëns nog altijd aan de leiding, maar mede door een val in de eerste sprintreeks is Christijn Groeneveld genaderd tot op 1,9 punten.
 
Bij de dames zegevierde de Italiaanse Lollobrigida opnieuw. De van origine skeeleraarster klopte in de sprint Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal. Voor de Italiaanse is dit al haar tweede zege van het seizoen. Mariska Huisman neemt de leiding in het klassement weer over van Elma de Vries. Rixt Meijer staat nu tweede, Van der Wal derde.  
 
Uitslag