Frank Vreugdenhill en Elma de Vries hebben de tweede marathonwedstrijd van dit seizoen op hun naam geschreven. Beide marathonschaatsers bleken de sterkste in de kopgroep.
 
In een warm Utrecht onder lastige omstandigheden werd de tweede marathonwedstrijd van het seizoen afgewerkt. De wedstrijd bij de dames werd een zware strijd waar uiteindelijk een grote groep een ronde voorsprong wist te nemen op het peloton, Rixt Meijer koos in de tien finaleronden op een zeer goed moment de aanval en leek af te stevenen op de overwinning. Lisa van der Geest besloot het gat echter toch dicht te rijden voor haar kopvrouw
 
Mariska Huisman en alles kwam op het laatste rechte stuk weer bij elkaar. Elma de Vries bleek in de sprint de beste, voor Maria Sterk en Foske Tamar van der Wal. Mariska Huisman neemt de leiding in het klassement.
 
Bij de heren een attractieve wedstrijd met veel verschillende kopgroepen. Uiteindelijk reden zes sterke mannen rond en beslisten over de winnaar in Utrecht. In de finaleronden leek het lange tijd Jouke Hoogeveen te zijn die er vandoor zou gaan met de overwinning. De rijder uit de ploeg van De Haan Westerhoff werd pas in de laatste meters achterhaald door Frank Vreugdenhill (Telstar) die de wedstrijd won. Ook Fabio Francolini, uit de ploeg van Radson-Jinstal) kwam langzij en daarmee pakte de Italiaan zijn eerste podiumplaats ooit in de marathon. Christijn Groeneveld behield de leiding in het klassement.