Frank Vreugdenhil heeft in Hoorn zijn tweede zege van het seizoen gepakt. In een eindsprint van een grote kopgroep wist hij de Italiaan Fabio Francolini nipt voor te blijven. Rob Hadders werd derde. Al vroeg in de wedstrijd pakte een groep van 13 man de leiding en deze groep pakte ook een ronde. Thuisrijder Simon Schouten probeerde meteen daarna nog alleen een ronde te pakken, maar strandde op een halve ronde. De afwezige Bob de Vries heeft nog een ruime voorsprong in het algemeen klassement.

Uitslag heren

Nummer vier voor Schouten
ProS-IreneSchouten

Bij de dames was het Irene Schouten die voor de vierde maal haar handen in de lucht kon steken. De Andijkse wist op haar thuisbaan Janneke Ensing en Mariska Huisman voor te blijven in de massasprint. Ensing leidt nog steeds in het klassement maar zag Huisman weer dichterbij komen.

Uitslag dames

 

 

 

Niels Mesu terug op hoogste trede

ProS-NielsNiels Mesu is sneller terug dan hij gedacht en gehoopt had. Amper drie maanden geleden vocht Mesu nog tegen een kwaadaardige tumor. Nu stond hij alweer op het hoogste treetje. In de eindsprint van een kopgroep bleef hij Gerwin Smit en de Belg Maarten Swings voor. Thom van Beek deed goede zaken voor het oranje pak, hij wist alle tussensprints te winnen. Evert Hoolwerf lijkt zich niet meer te mengen in de strijd om het leiderspak.

Uitslag Eerste Divisie