Frank Vreugdenhil en Elma de Vries hebben de veertiende en voorlopig laatste KPN Marathon Cup wedstrijd gewonnen. In de Eerste Divisie zegevierde Evert Hoolwerf.

Vreugdenhil laat zijn vluchtgenoten achter zich.

Vreugdenhil laat zijn vluchtgenoten achter zich.

De wedstrijd bij de heren werd een waar spektakelstuk. Als een kopgroep net een gaatje had weten te slaan was de nieuwe kopgroep al weer in de maak. Dat ging zo door tot in de finale. Met nog dik 30 ronden te gaan leek er echter toch definitief wat te gebeuren. O.a. Frank Vreugdenhil koos de aanval en vanuit de kopgroep koos hij weer de aanval. Zijn voltallige ploeg wachtte hem op om hem naar het peloton te brengen, maar deze missie slaagde niet. De overige leden van de kopgroep kwamen terug. De kopgroep bleef het peloton wel voor en mocht uitmaken wie de laatste kunstijswedstrijd voor de natuurijsperiode zou winnen. In de sprint bleek Frank Vreugdenhil de snelste voor Jouke Hoogeveen en Frederik Nauta. Eric-Jan Kooiman, de vierde man in de kopgroep, miste het podium en werd vierde. Bob de Vries,  die al vroeg uitviel met materiaalpech, blijft aan de leiding staan in het klassement.

De Vries slim en sterk

Bij de dames een even zo attractieve koers. Een kopgroep, die niet al te gevaarlijk leek voor het peloton, ontplofte toen Carien Kleibeuker besloot te wachten op haar ploeggenote De Vries. De sterke Kleibeuker wachtte verrassend en nam De Vries rondenlang op sleeptouw. De rest van de kopgroep wist beide dames van MK-Basics niet te volgen. Gezamenlijk wisten De Vries en Kleibeuker het peloton, na hard werken, weer bij te halen. De Vries pakte met deze actie in haar eentje een ronde voorsprong op het peloton en gaf de overwinning niet meer uit handen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Manon Kamminga voor Janneke Ensing. Door haard derde plaats neemt Ensing het leiderspak weer over van Mariska Huisman.

Van Beek verslagen
Hoolwerf wint nipt van Van Beek

Hoolwerf wint nipt van Van Beek

De wedstrijd in de Eerste Divisie werd beslist in een mooi sprintduel tussen Evert Hoolwerf en Thom van Beek. Van Beek leek de laatste weken nauwelijks te verslaan, maar vandaag moest hij toch nipt zijn meerdere erkennen in Evert Hoolwerf die sprintte naar de zege. Derde in de kopgroep van vijf werd Jordy Harink. Thom van Beek behoudt de leiding in het klassement.

Het marathonpeloton vertrekt volgende week naar Oostenrijk. Volgende week zaterdag staat daar de Aart Koopmans memorial op het programma.

Uitslag