Jorien Voorhuis en Wouter Olde Heuvel hebben in Groningen dit weekend de Gruno Bokaal gewonnen. De Gruno Bokaal geldt tevens mee voor de Holland Cup en als selectiewedstrijd voor het NK Allround.

Jorien Voorhuis won in Groningen op indrukwekkende wijze de Gruno Bokaal. De rijdster uit de ploeg van Liga won drie van de vier afstanden. Op de 1500 meter reed ze met 2.00,65 bovendien een baanrecord. Op de drie kilometer moest Voorhuis haar meerdere erkennen in Linda de Vries. De Vries bleek in een tijd van 4.12,83 dik een seconde sneller dan Voorhuis. De Vries werd tweede in het klassement. De derde plaats in het klassement ging naar Diane Valkenburg.

Bij de heren won Wouter olde Heuvel het klassement met groot verschil. Olde Heuvel was met voorsprong de meest constante schaatser. Van de vier afstanden won Olde Heuvel alleen de vijftienhonderd meter. Dat deed de TVM-schaatser in 1.50,49. Allrounder Ted Jan Bloemen finishte als tweede in het klassement. Bloemen reed na een matige vijfhonderd meter, waarop hij twaalfde werd, drie sterke afstanden. Frank Hermans finishte als derde in het klassement. De zege op de vijfhonderd meter ging naar Lucas van Alphen in 37,26. Van Alpen reed geen tien kilometer waardoor hij geen rol speelde in het klassement. De vijf kilometer werd gewonnen door Christijn Groeneveld. Groeneveld, die verkoos om niet naar de Weissensee te vertrekken, reed een eindtijd van 6.34,72. De tien kilometer ging in een nieuw baanrecord naar Arjen van der Kieft. Van der Kieft noteerde 13.30,02.

Uitslag