De Vikingarännet die voor 16 februari op de kalender staat gaat toch niet door. De omstandigheden en de voorspellingen zijn niet goed genoeg om het evenement door te laten gaan.

De omstandigheden leken goed in Zweden, het ijs is van goede kwaliteit. Het weer gooit echter roet in het eten voor de Vikingarännet. De voorspelling zien er de komende week verre van positief uit en de organisatie heeft dan ook nu al besloten de wedstrijd van volgende week zondag af te gelasten. De organisatie kan door de voorspelde dooi de veiligheid van de rijders niet garanderen. Een tocht en wedstrijd door laten gaan is dan ook niet verantwoord.

Op 15 februari vindt in Zweden de finale van de Grand Prix plaats. Vooralsnog lijkt het doorgaan van deze wedstrijd niet in gevaar te komen. Aanstaande zondag wordt in Biddinghuizen de tweede wedstrijd in de Grand Prix verreden. De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee zou oorspronkelijk de tweede wedstrijd zijn, maar ook deze wedstrijd werd afgelast door het extreme weer.