Frank Vreugdenhil won zaterdag 18 januari in Tilburg op grootse wijze de wedstrijd van de topdivisie om de KPN Marathon Cup, die eindigde in een gigantische slijtageslag. Hij was de sterkste van een kopgroep van vier man, die in de finale nog net een achtervolgend groepje wist voor te blijven. Tweede werd Jouke Hoogeveen, de derde plaats was voor Frederik Nauta en medevluchter Erik-Jan Kooiman eindigde net naast het podium. De sterke teams van BAM-Univé en Van Werven slaagden er niet in de vluchters, die werden geholpen door ploeggenoten die zich af lieten zakken, terug te pakken. Veel schaatsers staakten voortijdig de wedstrijd, onder wie klassementsleider Bob de Vries, die materiaalpech had.


Elma de Vries zegevierde zaterdag 18 januari in de marathonwedstrijd van Tilburg door in haar eentje een ronde voorsprong te pakken op het complete damespeloton. De Vries maakte aanvankelijk deel uit van een kopgroep. Ploeggenote Carien Kleinbeuker zich liet afzakken voor hulp en reed zo hard voorop dat alleen de Vries mee kon komen en alle andere schaatssters op een ronde achterstand wist te zetten. Manon Kamminga won de sprint van het peloton. Als derde eindigde Janneke Ensing, die het oranje leiderspak weer wist te heroveren op Mariska Huisman.

Evert Hoolwerf won zaterdag 18 januari de marathonwedstrijd van Tilburg voor de eerste divisie. Hij versloeg zijn grote concurrent Thom van Beek in de sprint van de kopgroep van vijf man, die voor het peloton uitreed. Derde werd Jordy Harink. De vierde plek was voor Gerco van de Beek. De aanstichter van de ontsnapping aan het slot van de wedstrijd, Derk Abel Beckeringh, moest genoegen nemen met de vijfde plek.

Met dank aan en in samenwerking met  Hendrick Avercamp