Gary Hekman van het team Van Werven heeft zaterdag 11 januari in Groningen op het kunstijs van Kardinge de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. In een zeer spannende finale won hij de sprint van een kopgroep van elf schaatsers. Tweede werd Crispijn Ariƫns (team A-Ware/Fonterra) en de derde plaats was voor Mart Bruggink (CRV-Interfarms schaatsploeg), die in plaats van de gedeclasseerde Simon Schouten het podium beklom. Hekman droeg zijn zege met een verwijzing naar een logo op zijn mouw alsnog op aan de vorige week overleden marathonschaatser Sjoerd Huisman, zoals hij had gewild bij het NK in Dronten.


Irene Schouten won zaterdag 11 januari in Groningen de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Zij klopte in de sprint van het damespeloton Mariska Huisman en Nederlands kampioen Foske Tamar van der Wal. Huisman heroverde het oranje leiderspak op Janneke Ensing door meer punten te pakken in tussensprints en haar voor te blijven in de finale.


Nederlands kampioen Thom van Beek heeft zaterdag opnieuw een marathonwedstrijd gewonnen voor schaatsers van de eerste divisie. In Groningen versloeg hij in de sprint van het peloton Wim Dillen en Luc ter Haar. Zijn zevende zege al dit seizoen.

Met dank aan Hendrick Avercamp voor de beelden!