Koen Verweij is wereldkampioen allround geworden. Na de Nederlandse titel in het Olympisch stadion wist hij op de afsluitende tien kilometer de schade te beperken.

Voor het eerst in zijn carrière is Koen Verweij wereldkampioen geworden bij de senioren. Waar hij zijn focus dit jaar legde op de middenlange afstanden behaald hij zijn grootste succes op een allroundkampioenschap.

In Sochi was Verweij dichtbij een individuele hoofdprijs, maar zag hij de Pool Zbigniew Brodka er met het goud vandoor gaan. Nu is het Verweij die een keer op het hoogste podium mag staan.

De laatste rondes stond hij bijna geparkeerd, maar concurrent Jan Blokhuijsen wist geen antwoord te geven op Verweij. Blokhuijsen won wel de afsluitende tien kilometer, Denis Yuskov werd hierop tweede, Verweij derde.

Achter de twee Nederlanders was het ook Yuskov die derde werd. Hij versloeg in een rechtstreeks duel zijn concurrent om de bronzen medaille Håvard Bøkko. Uiteindelijk werd Bøkko zesde na een teleurstellende 10000 meter. Renz Rotteveel werd zevende.

Uitslag Klassement