Koen Verweij versloeg in een rechtstreeks duel Shani Davis op de vijftienhonderd meter, maar moest toch genoegen nemen met een tweede plaats. De sterke Denis Yuskov realiseerde de snelste tijd.

Na een eerste en derde plaats in Salt Lake City en Calgary op de vijftienhonderd meter werd Koen Verweij tweede in Astana. Een constante reeks waar Verweij zeker tevreden mee is, maar toch had hij in Astana graag gewonnen. Dat hij gewonnen had dacht Verweij misschien ook wel in de laatste honderd meter van zijn race. Hij klopte in een onderling duel Shani Davis, iets was de Amerikaan niet vaak overkomt. De Rus Denis Yuskov bleek echter toch net wat sneller. Yuskov klokte een nieuw baanrecord met 1.45,05. Verweij was nipt langzamer met 1.45,23. De Pool Brodka, vorig jaar winnaar van het World Cup klassement, werd derde in 1.45,78.

Naast Verweij was Ket de enige andere Nederlander in de A-groep. Ket reed een goede race en werd met een tijd van 1.46,21 zesde. In de B-groep reed Stefan Groothuis naar de tweede plaats. Groothuis kwam tot een tijd van 1.46,79 en moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Mantia. Mantia noteerde een eindtijd van 1.46,45. Pim Schipper, en Douwe de Vries werden vierde en vijfde in de B-groep.

Uitslag B-groep Uitslag A-groep