De Rijdersraad van het marathonschaatsen en een 3-hoofdige vertegenwoordiging van de 14 Topcompetitieteams slaan de handen ineen voor wat betreft het gezamenlijk optrekken inzake marathonschaatstechnische zaken in relatie tot de KNSB.
 
Schaatstechnische zaken
Het bestuur van de Rijdersraad (Douwe de Vries, Rob Hadders, Geert Plender en Willem Hut) en een vertegenwoordiging van de teams uit de Topcompetitie te weten Jan Martien van de Wetering, Ubbo Kuper en Jeroen de Vries gaan voortaan met  de KNSB (Teun Breedijk) in gesprek over marathonschaatstechnische zaken. Met deze combinatie worden de belangen van zowel de rijders, als die van de teams goed vertegenwoordigd.
 
Bovengenoemde personen gaan vervolgens met Teun Breedijk – KNSB in gesprek om de wensen in kaart te brengen zodat er beleid gemaakt kan worden door de KNSB. Andersom geldt hetzelfde; Teun Breedijk richt zicht tot bovengenoemde personen indien dit wenselijk is.
 
Sponsorzaken
Verder is de VMS-oude stijl niet meer. In het verleden had deze partij ook overleg met KNSB over marathonschaatstechnische zaken, maar dat is verleden tijd! Sponsors moeten niet meepraten en discussiëren over technische zaken. Die moeten met elkaar netwerken en ze moeten zich vooral weer op hun gemak voelen rondom het marathonschaatsen. Daarom is het afgelopen voorjaar-zomer gezocht naar een nieuwe voorzitter en in Paul Ruijsenaars (www.ruijsenaars.nl) is die gevonden. Om dit alles goed neer te zetten en op te bouwen wordt er in eerste instantie gedoeld op de sponsors uit de Topcompetitie. Maar uiteindelijk, als het goed aanslaat, moeten de deuren van deze “zakenclub in wording” ook open staan voor de rest van de sponsors binnen het landelijke marathonschaatsen.