Kirsten Velzeboer, Sjors van der Meer en Arjan Bakker hebben de achtste wedstrijd van de 6-banencompetitie gewonnen.

Voor Velzeboer was het alweer de derde zege. Opvallend, Velzeboer stond namelijk bekend als sprinter en dan met name de supersprint. Liesbeth Milatz werd tweede in Amsterdam, Manon Dol derde. Deze dames stonden afgelopen zondag in Haarlem ook op het podium, toen won Dol voor Velzeboer en Milatz. In het klassement blijft Milatz leiden. Velzeboer en Dol klimmen naar plaats twee en drie.

Bij de heren was het de 16-jarige Sjors van der Meer die er met de zege vandoor ging. Samen met naamgenoot Sjors Handgraaf was hij uit het peloton ontsnapt. Hans Griffioen kon nog net voor het peloton blijven en kwam als derde over de streep. Griffioen reed echter buiten mededinging en zo kwam Ruud Slagter op de derde plaats terecht. In het klassement blijft de top drie ongewijzigd. Christiaan Grigoleit staat bovenaan voor Maarten van der Salm, die nu op 0,1 volgt. Derde staat Thijs Smit op 5,1 punten van Grigoleit.

Bij de masters hadden elf mannen een ronde voorsprong gepakt en was het Arjan Bakker die de snelste sprint in de benen had. Arnold Gaasenbeek moest genoegen nemen met de tweede plaats, Tony van Vliet eindigde als derde. In het klassement leidt Robert Gaasenbeek, voor Sjoerd Brandt en Tonny van Vliet.

Uitslagen