Column Frank Fiers:

Wanneer hier in Vlaanderen de wielergids bij de krant zit dan ervaar ik elk jaar weer een “hoera-gevoel”. Een beetje omdat we hier dan mooie wielerkoersen in het vooruitzicht hebben, maar vooral omdat we dan eindelijk weer kunnen skeeleren in korte broek. Volop genietend van de eerste warmte met bijhorende bloesems.

Een nieuwe lente, een nieuw skeelerseizoen. Nieuwe ploegen, nieuwe rijders, nieuwe pakken, enz… Zo gaat het elk jaar. Vele vragen bij aanvang van een nieuw seizoen. Zo ook dit jaar weer.

Zal Europees kampioen Ingmar Berga zijn titel kunnen verlengen in eigen land? Is de cup weer een prooi voor Crispijn Ariëns? Zou Arjan Smit weer helemaal de oude zijn nu hij gestopt is met schaatsen en zich opnieuw 100% gaat focussen op zijn geliefde terrein? En wat met Bart Swings en Ferre Spruyt? Zouden ze even hard skeeleren na een toch wel pittige schaatswinter? Of gaan ze hierdoor juist nog harder skeeleren? We houden ons hart vast, en proberen er niet aan te denken dat het nog sneller moet! Maar in Geisingen bleek alvast dat ze gewoon weer als vanouds rondscheuren en het er naar uitziet dat het optie 2 wordt.

Zal Karlo Timmerman doorgaan op zijn elan van afgelopen winter?  Samen met ploegmaten Sjoerd Huisman en Geert-Jan van der Wal. Laten we ook zeker hun joker Rob Hadders niet vergeten. En Garry Hekman, zou die ook gewoon weer onklopbaar zijn? Mijn benen doen al pijn als ik alleen nog maar denk aan hoe hard al deze mannen kunnen skeeleren.

En dan zouden we nog supersnelle mannen als Mark Horsten en Christijn Groeneveld vergeten. Twee kerels die helemaal klaar lijken om zich bij de absolute top te melden. Of bijvoorbeeld een Wannes Van Praet, toch ooit vice-wereldkampioen bij de junioren. Of Durk Fabriek, die na een fietszomer weer gaat voor een skeelerzomer.

Zullen er nieuwe jonge talenten zijn die hun neus aan het venster steken? Zoals een Robert Post of Simon Schouten. Zouden zij voor een verrassing kunnen zorgen? Welke invloed gaat de blessure van Roy Boeve hebben op zijn skeelerprestaties

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Op al deze vragen krijgen we een antwoord. Het zou mij zelfs niet verbazen mochten we hierop sneller een antwoord krijgen dan op de vraag wanneer België een nieuwe regering gaat hebben.

En eigenlijk kunnen we nu al vrij risicoloos geld inzetten dat de meeste van de hierboven vernoemde mannen één of meerdere zeges zullen boeken. Gelukkig voor de competitie weten we niet waar, wanneer en hoe ze zullen winnen.

De voorbereiding zit er op. Iedereen op zijn manier. Zaterdag gaat het peloton weer eens op pad na een lange winter en weten we ‘s avonds al iets meer. Maar dat het hard zal gaan dat weet iedereen nu al. Dat is zeker!