De Belgische nationale schaatsploeg is er in geslaagd oud-Olympisch kampioen Bart Veldkamp aan zich te koppelen. Veldkamp zal trainer Jelle Spruyt ondersteunen in het traject naar de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. De schaatsploeg rond Bart Swings is druk in voorbereiding op de eerste World Cup wedstrijden in Heerenveen dit weekend.

Veldkamp zal de ploeg ondersteunen in de individuele technische begeleiding van de schaatsers alsmede de ontwikkeling van de ploegenachtervolging (Team Pursuit). Daarnaast zal hij vanuit zijn kennis en ervaring de schaatsploeg adviseren op tactisch en mentaal vlak. De samenwerking geldt vooralsnog voor een aantal periodes tijdens het seizoen maar zal worden geïntensiveerd zodra de schaatsploeg een hoofdsponsor heeft. De ploeg wordt tevens financieel ondersteund vanuit de Vlaamse c.q. Belgische overheid.
 
Astarte Sports verzorgt het teammanagement van de Belgische ploeg in nauwe samenwerking met de Belgische Schaatsbond en de BLOSO in Brussel.
 
De Belgisch schaatsploeg wordt getraind door Jelle Spruyt, die vanuit de skeelerwereld reeds jaren samenwerkt met de sporters en bestaat uit:  Bart Swings, Maarten Swings, Ferre Spruyt en Wannes van Praet, met één gezamenlijke droom die uit moet komen op de Olympische Spelen. Kopman Bart Swings is meervoudig wereldkampioen skeeleren en stond drie jaar geleden voor het eerst op de schaats. Vorig seizoen schaarde hij zich bij het allround schaatsen bij de top van de wereld. Naast de individuele ambities richt de ploeg  zich op succes bij het onderdeel Team Pursuit.
 
Pikant is dat Bart Veldkamp als genaturaliseerde ‘schaats’belg de eerste Belgische schaatsmedaille ooit veroverde op de Winter Spelen van 1998 in Nagano.