Morgen start in Amsterdam het marathonseizoen 2012/2013. De ploeg van ploegleider Rene Ruitenberg is er klaar voor en gaat vol in de aanval voor de dagoverwinningen.
 
“Wij gaan op avontuur en laten ons niet naar de slachtbank leiden.” Laat Ruitenberg, vorig jaar gestopt als marathonschaatser, weten op de website van Van Werven. De inmiddels 41-jarige ex-marathonschaatser lijkt daar ook de ploeg voor te hebben. Met Willem Hut, Bart de Vries en Gary Hekman heeft de ploeg drie beresterke rijders in de gelederen. Geert Plender en Rick Smit lijken de snelle mannen binnen de ploeg en gaan wellicht de sprints samen voor hun rekening nemen.
 
Ruitenberg wil dagzeges, meerdere zelfs en daar zijn enkele stevige keuzes in gemaakt. Ruitenberg “Geen klassement bijvoorbeeld. We gaan niet hinken op meerdere gedachten, maar puur en alleen aanvallen en op avontuur. Iedere wedstrijd gaan we voor alles of niets. Ereplaatsen zijn mooi, maar er telt maar één plek.”
 
Ruitenberg is duidelijk en als ploegleider zeker net zo gretig als vroeger toen hij nog schaatser was. Er moet gewonnen worden., maar belangrijker nog, gestreden, op het scherpst van de snede. “We zijn niet van plan ons naar de slachtbank te laten leiden, zoals dat afgelopen jaren veel te veel is gebeurd in het peloton. Dat krijg je als te snel tevreden bent of geen duidelijke keuzes durft te maken. Ik weet niet wat het ons op gaat leveren, ik verwacht wel een aantal overwinningen. Maar ik verlies liever met opgeheven hoofd, dan dat we aan het einde van het jaar barsten van de podiumplaatsen.”