Tonny van Vliet blijft maar winnen. Na twee overwinningen in Oostenrijk won Van Vliet gisteravond de tweede etappe in de strijd om de Flevobokaal. Jan Mein won bij de heren 50+. Leendert Wals won in de categorie 60+.

Tonny van Vliet verkeerd dit seizoen in buitengewoon goede vorm. De master in de categorie 40+ wint veel wedstrijden, zeker op natuurijs. In Biddinghuizen bleek Van Vliet na 45 kilometer wederom de beste van 54 masters. In de sprint van een kopgroep van vier rekende hij af met Kees Hooft. Hooft Bleef op zijn beurt Albert Bakker weer voor. De vierde en laatste man van de kopgroep Richard Kramer miste het podium en werd vierde. Van Vliet gaat na twee wedstrijden aan de leiding in het klassement.

Bij de heren 50+ bleek Jan Mein na 16 ronden de snelste. Mein rekende af met Herman Veneman die tweede werd. Hank van de Belt werd derde. Ton van Klooster reed net als de eerste drie mannen voor het peloton uit en werd vierde. Na twee overwinningen behoudt Mein de leiding in het klassement. De enige dame in de wedstrijd Karen Teuling reed in deze categorie mee. Teuling werd 18e tussen de mannen.

Bij de Masters 60+ wel een echte massasprint. Leendert Wals wist hierin na 12 ronden Robart Kamperman en Flip Salomé voor te blijven. Leendert Wal behoudt de leiding in het klassement.

Volgende week rijden de masters de laatste wedstrijd in de Flevobokaal

Uitslagen