Laurine van Riessen heeft tijdens de Essent ISU World Cup wedstrijden in Salt Lake City de duizend meter op haar naam geschreven. Marrit Leenstra werd knap tweede. Bij de mannen werd Stefan Groothuis eveneens tweede.
 
Echt in vorm was ze nog niet dit seizoen, Laurine van Riessen. Maar nu, tijdens de World Cup wedstrijd in Noord-Amerika, lijkt de vorm ineens daar. Zonder de sterke Christine Nesbitt aan de start won Van Riessen de duizend meter in een tijd van 1.14,21. Marrit Leenstra reed twee tienden langzamer. De Duitse Monique Angermüller werd derde in 1.14,83. Bij de heren moest Stefan Groothuis net als een dag eerder buigen voor Shani Davis. Groothuis werd nu wel tweede, maar zijn tijd van 1.07,94 stemde niet tot tevredenheid.
 
Op de vijfhonderd meter bij de mannen ging de overwinning verrassend naar de Rus Lobkov. De spierbundel noteerde een tijd van 34,54 en was daarmee nipt sneller dan Keiichiro Nagashima, die 34.57 klokte. De Amerikaan Tucker Fredricks werd derde in 34.61. Michel Mulder was in een persoonlijk record van 34,67 de beste Nederlander op de vijfde plaats. Bij de dames zegevierde Olympisch kampioen Lee opnieuw. Lee kwam tot een tijd van 37,27. Jing Yu werd tweede en de Duitse topsprintster Wolf derde. Thijsje Oenema was de beste Nederlands met een nieuw persoonlijk record op de vijfde plaats. (37,66).
 
Uitslagen