Jan van Loon heeft zaterdagavond de Marathon Cupwedstrijd in Heerenveen op zijn naam geschreven. Van Loon was de snelste uit een kopgroep van zeven mannen. Tweede werd Mats Stoltenborg voor Nick Uithoven. Bij de dames ging de zege naar Elma de Vries. Zij won de sprint van Danielle Lissenberg-Bekkering en Yvonne Spigt.

Heren
Al vroeg in de wedstrijd ging een kopgroep van zeven op avontuur. Stoltenborg, Verkaaik, Van de Pol, Kruijer, Nick Uithoven, Ralf Zwitser en Jan van Loon pakten al snel een halve ronde voorsprong op het peloton. De teams BAM en Van Werven, niet vertegenwoordigd in de kopgroep, probeerden het gat nog te dichten, maar die pogingen waren tevergeefs. Verschillende ploeggenoten van de koplopers lieten zich daarop terugzakken om de kopgroep naar de staart van het peloton te brengen.

Met behulp van Rob Hadders kon Jan van Loon als eerste terugkeren in de groep, waarna ook zijn medevluchters aansloten. De koers kon daarna gecontroleerd worden door de teams met een mannetje vooruit. Er werden nog verschillende vluchtpogingen ondernomen, maar niemand kreeg meer de ruimte van het peloton.

Na de pelotonsprint, gewonnen door Ingmar Berga, brokkelde de kopgroep uiteen. Van Loon en Stoltenborg zaten goed voorin tijdens de sprint van het peloton en hadden zo direct een mooie voorsprong op de andere vluchters. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen. In het slotstuk bleek van Loon de rapste en reed zo naar zijn eerste marathonoverwinning. Achter Van Loon en Stoltenborg reed Nick Uithoven naar de derde plaats. Bob de Vries staat ruimschoots aan de leiding in het klassement.

Elma de Vries HeerenveenDames
De dameswedstrijd leek lange tijd uit te draaien op een massale aankomst. In het laatste ronde, terwijl de groep zich al opmaakte voor de eindspurt, ontsnapte Lissenberg-Bekkering uit het peloton. Zij kreeg Yvonne Spigt met zich mee, waarna ook Elma de Vries nog aansloot. Veel ruimte kregen de drie niet, maar met behulp van wat ploeggenoten die zich lieten terugzakken uit het peloton, wisten zij toch uit de greep van het jagende peloton te blijven. Elma de Vries won uiteindelijk makkelijk de sprint van haar medevluchters en pakte zo de zege in Heerenveen. Lissenberg-Bekkering pakte de tweede plaats, voor Yvonne Spigt.

Janneke Ensing en Mariska Huisman reden vandaag een wedstrijd in een wedstrijd in de strijd om het oranje leiderspak. Ensing startte in het oranje maar moest de leiding na vanavond weer afstaan aan Huisman. Huisman start daarmee als leidster in het klassement tijdens de finale van de Marathon Cup donderdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zij verdedigt dan een voorsprong van 3,8 punten op Ensing.

Uitslag