Op zaterdag 5 april is de Van Lingen Competitie van start gegaan. De jeugdcompetitie in het Noorden werd verreden onder prachtige omstandigheden. De opkomst was zo vroeg in het seizoen redelijk.

De Van Lingen competitie bestaat uit zeven wedstrijden. De pupillen 4 zijn de jongste deelnemers die deelnemen aan deze wedstrijden. De junioren B zijn de oudste deelnemers. Bij de jongste categorieën, met uitzondering van de pupillen 4, was de opkomst redelijk tot goed. Bij de junioren categorieën was de opkomst een stuk minder. Bij de dames stonden vijf dames aan de start, bij de heren slechts drie heren.

Alle categorieën reden een individuele tijdrit en twee afstanden. Bij de pupillen 1 jongens bleek Jeroen de Kroon uit Ens de beste. Kroon won alle afstanden. Bij de dames pupillen 1 een hevige strijd die uiteindelijk gewonnen werd door Debby Behr uit Assen. Behr behaalde een eerste, tweede en vijfde plaats. Bij de kadetten meisjes won Marijke Groenewoud uit Hallum alle afstanden. Groenewoud bleek een klasse apart en was bijna drie seconden sneller dan de nummer 2 op de driehonderd meter. Bij de kadetten jongens won Mike Dogterom uit Zeijen het klassement na twee overwinningen en een tweede plaats op de driehonderd meter. De overwinningen bij de junioren gingen naar Marloes Groeneveld en Wander de Boer.

Op 24 mei staat de tweede etappe op het programma in Wolvega.