De ploeg van de coaches Renate Groenewold en Peter Kolder hebben de talentvolle schaatssters Roxanne van Hemert en Floor van den Brandt vastgelegd. Eerder al maakte de ploeg bekend dat Jorien Voorhuis naar Team Corendon komt.
 
Team Corendon krijgt met de komst van Van Hemert en Van den Brandt steeds meer vorm. Want de ploeg heeft ook de contracten verlengd van Marije Joling, Natasja Bruintjes en Carlijn Achtereekte.
De 21-jarige Roxanne van Hemert komt over van Team Hart en staat bekend als een talent op vooral de 1000 en 1500 meter. In 2009 werd ze wereldkampioene bij de junioren en in 2010 reed ze al eens een World Cup op de 1000 meter. Voor Floor van den Brandt (21 jaar) geldt eveneens dat ze te boek staat als een talent. Haar specialiteit ligt vooral op de 500 en 1000 meter gezien haar 8e plaats op het NK Sprint van dit jaar. Coach Renate Groenewold over hun komst: “We hebben een duidelijk visie bij onze ploeg. We willen vrouwelijke schaatstalenten naar de top brengen. Roxanne en Floor passen uitstekend bij die visie en bij hoe wij als ploeg werken en met elkaar omgaan. Peter en ik zien die potentie en ambitie bij hun. We denken dat ze in staat moeten zijn om binnen nu en twee jaar de aansluiting te kunnen vinden om zich te mengen in de strijd om de World Cup plaatsen”.
 
Van de huidige ploeg zijn de contracten van Marije Joling, Natasja Bruintjes en Carlijn Achtereekte verlengd. Teammanager Chiel van Praag: “ We zijn erg tevreden over de stappen die Marije en Carlijn dit seizoen hebben gemaakt. Beiden hebben World Cups gereden en daarin goed gepresteerd. Als die vooruitgang zich doorzet dan gaan wij en het Nederlandse schaatsen nog mooie dingen met hun meemaken. Natasja heeft in november een hernia-operatie ondergaan waarvan ze inmiddels volledig is hersteld. Als zij komende zomer het nivo weer oppakt, zien we in haar de sprintster die ze in het verleden al vaak heeft laten zien”.
 
Team Corendon neemt afscheid van Moniek Kleinsman en Lisette van der Geest. Kleinsman heeft haar schaatscarrière beëindigd. Voor Van der Geest geldt dat haar contract niet wordt verlengd. Team Corendon is hiermee nog niet compleet. In de loop van deze week zal de definitieve samenstelling bekend worden gemaakt.