Foske Tamar van der Wal en Arjan Stroetinga hebben de tiende etappe in de KPN Marathon cup op hun naam geschreven. Beide marathonschaatsers waren, net zoals zo vaak dit seizoen, oppermachtig in de sprint.
 
Foske Tamar van der Wal heeft haar suprematie dit jaar nog maar eens bevestigd. In de tiende wedstrijd van het seizoen was de Groningse bij bijna alle vluchtpogingen betrokken. De sprint op het zware ijs van Breda bleek ook al geen probleem voor Van der Wal. Met groot gemak liet ze Maria Sterk en Marije van Marle achter zich. Mariska Huisman, die wel kon starten na haar val van vorige week, behoudt de leiding in het klassement.
 
Bij de heren een loodzware wedstrijd. Uiteindelijk haalden slechts 32 schaatsers de finish. In de wedstrijd vielen vaak gaten en meerdere malen leek het peloton de vluchters de ruimte te geven, maar telkens weer kwam de groep terug. Ook toen Bob de Vries lang alleen vooruit reed. In de sprint won Arjan Stroetinga zijn vijfde cupwedstrijd op rij. Vorige week was hij namelijk niet aanwezig. Ingmar Berga werd tweede, Rob Hadders derde. Crispijn Ariëns behoudt de leiding in het klassement.

Uitslagen