Chrstijn Groeneveld en Foske Tamar van der Wal hebben de KPN Marathon Cup in Haarlem gewonnen. Van der Wal won de massasprint. Groeneveld was de beste in een grote kopgroep.

Foske Tamar van der Wal lijkt langzaam weer terug te keren naar de topvorm van vorig seizoen. In een mooi gereden eindsprint bleek ze uiteindelijk duidelijk de snelste en liet Wieteke Cramer en Maria Sterk achter zich. Omdat Mariska Huisman (mass-start) en Irene Schouten (Holland Cup) niet aanwezig waren ziet het klassement er anders uit. Huisman verloor haar leidende positie aan de sterk rijdende Rixt Meijer. Huisman staat nu tweede nipt voor Maria Sterk, Foske Tamar van der Wal en Elma de Vries.

Bij de heren begon de wedstrijd meteen vanuit de start. De snelheid zat er goed in en vele aanvalspogingen waren er te noteren. Het kon dan ook niet lang uitblijven voordat er een groep rond ging. Dat was ditmaal een groep van 15 schaatsers die nog voor de helft van de wedstrijd een ronde voorsprong pakte op het peloton. Daarna ging de wedstrijd op slot, tenminste dat was de bedoeling. De sterke Frank Vreugdenhill wist in zijn eentje toch ook nog een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Na de eindsprint van het peloton controleerde Ingmar Berga namens BAM de kopgroep. Echt aangevallen werd er niet. Ploeggenoot Christijn Groeneveld wist het knap af te maken in de sprint, voor Fabio Francolini en Rob Hadders. Arjan Stroetinga behoudt zijn leidende positie in het klassement.