Pepijn van der Vinne, Merel Bosma en Rudi Groenendal hebben de achtste marathon in de Noord/Oost competitie op hun naam geschreven.

Merel BosmaIn Groningen stond op zondagavond de achtste wedstrijd in de Noord/Oost competitie op het programma. Bij de C-rijders pakte Pepijn van der Vinne de overwinning. Van der Vinne bleek in de laatste ronde over de meeste snelheid te beschikken en won de sprint eenvoudig. Arjan Elferink en Hylke van der Meer werden tweede en derde. Jorrit van de Kant werd elfde en blijft aan de leiding staan in het klassement.

Bij de dames mondde de wedstrijd ook uit op een massale aankomst, maar de verschillen op de finish waren een stuk kleiner dan bij de C-rijders. Merel Bosma won de sprint en pakte daarmee haar derde zege van het seizoen. Bosma vergrote met de overwinning bovendien de leiding in het klassement. Corina Dijkstra werd tweede en Janinka van Weperen derde.

In de wedstrijd bij de Masters wisten drie rijders eer ronde voorsprong te pakken op het peloton. Van de drie schaatsers bleek Rudi Groenendal over de snelste benen te beschikken en won. Albert Bakker werd tweede en Alfred Bolks derde. Albert Bakker behoudt de leiding in het klassement.