Onder herfstachtige omstandigheden (regen en wind) leverde de finale om de Flevobokaal dinsdagavond weer een aantal interessante nationale masterwedstrijden op.

Bij de 60-plussers draaide de marathon na 30 km uit op een pelotonsprint. Deze werd gewonnen door Kees Missaar, voor Robert Kamperman (2e) en Leendert Wals (3e). Wals werd de winnaar van het eindklassement, waarin Kamperman en Missaar als 2e en 3e eindigden.

Jan Aalbers bleef bij de 50+ het peloton een dikke minuut voor en won zo na 40 km solo de wedstrijd. Jan Mein en Anton Mink sprintten hierachter naar de plaatsen 2 en 3. De eindzege ging naar Jan Mein, voor Herman Veneman (2e) en Frans Bugter (3e). In dezelfde wedstrijd stelde Karen Teuling de eindzege bij de dames veilig door keurig als 14e te finishen.

In de 40+-klasse tenslotte spurtte na 45 km René van der Meulen naar de zege. Hij versloeg Rudi Groenendal (2e) en Sjaak Brandt (3e). Door zijn overwinning won Van der Meulen ook het eindklassement. Met evenveel punten werd Tonny van Vliet 2e en Albert Bakker stond met 1 punt minder op de 3e trede van het podium.

Uitslagen

Meer informatie: Masterskating