Anna van den Bos

Anna van den Bos voor Bente Kerkhoff en Debby Behr

Maar liefst 175 jeugdrijders kwamen vandaag in actie in de tweede KNSB baancompetitie van het seizoen. Op de duizend meter en afvalkoers ging het vandaag uiteraard om de overwinningen, maar daarnaast is de wedstrijd in Heerenveen ook en kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap op de baan.

Op 2 en 3 juni worden de Nederlandse kampioenschappen baan verreden in Heerenveen. Op iets minder dan een maand voor deze kampioenschappen kan deze wedstrijd gezien worden als generale repetitie voor het NK.

Bij de junioren B liet Anna van de Bos zien nog steeds in prima vorm te verkeren. Na haar sterke optreden vorige week tijdens de Europa Cup in Heerde won ze vandaag zowel de duizend meter als de afvalkoers. Van den Bos liet Bente Kerkhoff en Debby Behr achter zich. Bij de junioren B jongens probeerde Jordy van Workum zijn teamgenoot Merijn Scheperkamp aan een overwinning te helpen, maar dat slaagde niet. Van Workum reed nagenoeg de gehele afvalkoers op kop, maar zag Janno Botman hard voorbij komen in de finale en had daarop geen antwoord. Botman won de afvalkoers en na zijn vierde plaats op de duizend meter ook het dagklassement. Mike van Dogterom, die de duizend meter won door een goed getimede aanval, werd tweede in het klassement, Van Workum derde.

Luigino Tas bannerBij de kadetten jongens kwamen maar liefst 44 rijders aan de start. Een flinke meute waar David Holmes de beste van was. Holmes uit Almere won beide afstanden en liet Kayo Vos en Gert Jan van Diepen achter zich in het klassement. Ramona Westerhuis won beide afstanden bij de kadetten meisjes en liet Evelien Vijn en Vera Lou Gemser achter zich.

Timmo Lamme toonde zich de beste bij de pupillen 1 jongens. Lamme won voor Stijn van de Bunt en Udo van der Wier. Bij de meisjes pupillen twee afstandsoverwinningen voor Janne Berkhout. Berkhout liet Sanne Oosterwijk en Emma Noz achter zich.

Uitslagen