Thom van Beek heeft voor een grote verrassing gezorgd door de marathonzege in Rotterdam op zijn naam te schrijven. In het Kampioenschap van Kralingen bleek hij de sterkste in een vierman sterke kopgroep die twee ronden voorsprong nam op het peloton. Bij de dames zegevierde Mariska Huisman.

De sterke Van Beek maakt dit seizoen veel indruk in het B-peloton. Niet voor niets staat hij flink aan de leiding in het klassement en won al meerderde wedstrijden. In Rotterdam liet hij zien al helemaal klaar te zijn voor de overstap naar de hoogste marathondivisie. Samen met Niels Mesu, Willem Hut en Erik-Jan Kooiman wist Van Beek twee ronden voorsprong te nemen op het peloton. In de eindsprint, die bijzonder spannend werd gemaakt door de vier koplopers, bleek hij uiteindelijk nipt Niels Mesu de baas. Derde werd Willem Hut. Kooiman moest genoegen nemen met plaats vier.

Uitslag Heren

Mariska HuismanBij de dames sprintte de snelle Mariska Huisman naar de zege. De rijdster uit de ploeg van Beter Open Hard Hout won de sprint van een dertien vrouwen tellende kopgroep. Sharon Hendriks sprintte naar de tweede plaats, Elma de Vries werd derde. De kopgroep bij de dames ontstond halverwege de wedstrijd. Onder de dertien dames ook de sterke Lollobrigida. Lollobrigida won gisteren in Breda, maar moest in Rotterdam genoegen nemen met plaats negen.

Uitslag Dames